Daech a revendicat atentatele de la Bruxelles

© Twitter / @wardmarkeyВзрыв в Брюсселе
Взрыв в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinătorii Statului Islamic (Daech) au revendicat pe rețelele de socializare exploziile produse marți în capitala Belgiei.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Susținătorii Statului Islamic (Daech) au revendicat pe rețelele de socializare atacurile teroriste care au avut loc marți în Capitala Belgiei, transmite Sputnik France.

„Statul (Islamic — nota red.) vă va obliga să reevaluați de o mie de ori modalitatea voastră de a acționa înainte de a îndrăzni să ucideți din nou musulmanii și să știți că musulmanii au acum un Stat care îi poate apăra", a scris un adept al Daech pe Twitter.

В метро Брюсселя прогремел взрыв - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAE precizează dacă printre victimele exploziilor de la Bruxelles sunt moldoveni

În această dimineață Capitala belgiană a fost zguduită de câteva explozii, calificate de Parchetul federal drept atentate sinucigașe. Primele două explozii au avut loc la Aeroportul Internațional Zavaetum, soldate cu 11 morți și 81 de răniți, conform ultimelor date. A treia explozie s-a produs în stația de metrou Maelbeek, care se află în inima cartierului instituțiilor europene. În urma acesteia au murit 15 persoane, alte 55 au fost rănite, dintre care zece aflându-se în stare gravă.

Aceste explozii s-au produs la patru zile după arestarea spectaculoasă a lui Salah Abdeslam, un francez de origine marocană, singurul supraviețuitor dintre autorii atacurilor jihadiste din 13 noiembrie de la Paris (soldate cu moartea a 130 de persoane), în Molenbeek, o regiune bruxelleză.

Fluxul de știri
0