Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAE precizează dacă printre victimele exploziilor de la Bruxelles sunt moldoveni

© REUTERS / Francois Lenoir/FilesВ метро Брюсселя прогремел взрыв
В метро Брюсселя прогремел взрыв - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a întreprins demersurile legale în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii exploziilor şi cetăţenia persoanelor afectate.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, menţine contactul cu autorităţile belgiene în vederea clarificării dacă printre victimele exploziilor sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova. 

Брюссельский аэропорт, взрывы. - Sputnik Moldova
Explozii pe Aeroportul din Bruxelles

Potrivit MAEIE, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare de la Bruxelles, în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

MAEIE anunţă că va acorda cetăţenilor moldoveni asistenţa consulară de specialitate în caz de necesitate.

În această dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles au explodat două bombe, iar câteva minute mai târziu o explozie similară a fost înregistrată la staţia de metrou Malbec şi Piaţa Schuman, în apropiere de instituţiile europene. În urma exploziilor au fost înregistraţi mai mulţi răniţi şi morţi. Informaţiile cu privire la numărul celor decedaţi încă sunt incerte.

Fluxul de știri
0