Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat ar fi atât de bolnav, încât nu poate apărea în faţa judecătorilor

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul lui Vlad Filat susţine că fostul premier nu poate să se prezinte deocamdată în faţa judecăţii, din cauza stării sale fizice şi emoţionale.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Vlad Filat are nevoie de îngrijiri medicale şi nu se poate prezenta deocamdată în faţa instanţei de judecată, susţine avocatul politicianului, Igor Popa. Această informaţie a fost confirmată şi de procurorul Adriana Beţişor, care însă este de părere că apărarea fostului premier profită de această situaţie pentru a tergiversa examinarea în fond a dosarului.

„Este evident că procesul de examinare a probelor acuzării şi a procesul în general este tărăgănat. Sunt întreprinse acţiuni pentru a tărăgăna audierea martorilor. Urmează să vedem cum va evolua situaţia. Sunt deja suficiente cazuri, când martorii acuzării sunt ţinuţi sub uşă”, a afirmat marţi Adriana Beţişor.

Vlad Filat şi Angela Gonţa - Sputnik Moldova
Politică
Va lupta, oare, Filat din puşcărie pentru Preşedinţie

Dânsa a mai spus că joi, la 10.30, ar urma să continue examinarea dosarului Filat, însă doar „dacă inculpatul se va simţ bine”.

Acesta va urma un tratament ce va dura zece zile, a mai menţionat Beţişor.

Avocatul Igor Popa a subliniat, la rândul său, că liderul PLDM trebuie să se afle sub supravegherea medicului şi că este necesar ca politicianul să fie într-o stare fizică şi emoţională care i-ar permite să participe la şedinţele de judecată.

„Insistenţa procurorului ca şedinţele de judecată să aibă loc în fiecare zi este o grabă nejustificată. Medicul nu recomandă ca Filat să facă acum efort emoţional şi fizic”, a spus avocatul.

De asemenea, acesta a declarat că partea apărării nu tergiversează procesul.

„Cum să tergiversăm, când este pusă în joc viaţa şi sănătatea deţinutului Vlad Filat”, a întrebat Igor Popa.

Fluxul de știri
0