Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va lupta, oare, Filat din puşcărie pentru Preşedinţie

© Photo : Facebook / Vlad FilatVlad Filat şi Angela Gonţa
Vlad Filat şi Angela Gonţa - Sputnik Moldova
Abonare
Versiunea că Vlad Filat va candida la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu este exclusă nici de avocatul acestuia, Igor Popa, care însă nu ştie deocamdată dacă liderul PLDM a luat o decizie în acest sens.

CHIŞINĂU, 20 mar – Sputnik. Fostul premier şi liderul PLDM, Vlad Filat, ar putea să candideze la funcţia de preşedinte, susţin mai multe voci. Nici avocatul acestuia, Igor Popa, nu exclude un asemenea scenariu, însă el se arată sceptic în privinţa şanselor ca lui Filat să i se permită să beneficieze de toate drepturile unui candidat la funcţia de şef al statului.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
DIP: Filat beneficiază de mai multe facilităţi în comparaţie alţi deţinuţi

Presa de la Chişinău a scris despre posibilitate ca Vlad Filat, atâta timp cât nu este condamnat definitiv, să candideze la funcţia de preşedinte. Mai mult, în unele ştiri a fost menţionat şi faptul că liderul PLDM, dacă îşi va înainta candidatura, ar putea să beneficieze de prevederile Codului electoral şi să ceară eliberarea sa din arest, cel puţin pentru perioada alegerilor.

Referindu-se la un astfel de scenariu avocatul lui Filat, Igor Popa a spus că „există această relativă imunitate, prevăzută de Codul electoral”. Însă el s-a arătat sceptic vizavi de faptul că liderul PLDM va putea să beneficieze de normele respective.

„Eu nu cred că în cazul lui Vlad Filat va fi o justiţie echitabilă, va fi iarăşi una selectivă şi cel mai probabil nu i se va permite să participe la alegeri şi să fie plasat în arest la domiciliu”, a declarat Igor Popa.

„Nu credem că în acest stat domnul Filat va avea parte de un proces echitabil şi nu credem că drepturile lui vor fi respectate”, a mai spus avocatul.

Totodată, fiind întrebat dacă Filat va candida la alegerile prezidenţiale, Igor Popa a spus că deocamdată nu cunoaşte nimic despre asta.

 

Fluxul de știri
0