Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Explozie extrem de puternică lângă Parlamentul European şi sediul NATO

© Twitter / @wardmarkeyВзрыв в Брюсселе
Взрыв в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Două explozii au avut loc la aeroport şi cel puţin una confirmată la o staţie de metrou din Bruxelles, în preajma clădirilor Parlamentului European, Comisiei Europene, NATO. Martorii oculari susţin că una dintre exploziile de la aeroport a fost atât de mare, încât a fost luată drept un cutremur de pământ.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Pe aeroportul din Bruxelles au fost declanşate două dispozitive explozive, iar altele trei care au fost găsite de oamenii legii, din fericire, din cauze încă neelucidate, nu au fost detonate. Este vorba de trei centuri pentru terorişti sinucigaşi. Bruxelles-ul, potrivit presei locale, se transformă într-un oraş-fantomă.

Toate geamurile de la terminalul aeroportului în care au avut loc exploziile sunt sparte. De asemenea, a fost confirmată până la ora actuală cel puţin o explozie la staţia de metrou Molenbeek, din inima Cartierului European, în apropierea căreia se află sediile Parlamentului şi Comisiei UE, iar la o distanţă nu prea mare şi cel al NATO. Alte surse vorbesc despre cel puţin încă o explozie în capitala Belgiei.

Взрыв в Брюсселе - Sputnik Moldova
Vinovații atacurilor teroriste de la Bruxelles

Potrivit ultimelor informaţii, doar în staţia de metrou Molenbeek au murit cel puţin 10 persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite. Anterior se vorbea despre cel puţin 21 de morţi la aeroport. Astfel, potrivit unor date prealabile, peste 31 de oameni au fost ucişi marţi la Bruixelles de terorişti.

Liderii mai multor ţări au condamnat aceste atacuri teroriste. Preşdedintele rus, Vladimir Putin, condamnând atacurile, le-a calificat drept o crimă barbară.

La ora actuală, legăturile aeriene şi feroviare cu Bruxelles-ul a fost stopat de o serie de state. Locuitorii au fost îndemnaţi să nu părăsească locul în care se află. Toate instituţiile europene, şcolile, grădiniţele, alte instituţii publice, transportul public nu mai funcţionează.

Nivelul pericolului terorist la Bruxelles este maximal. Aici a fost declarat nivelul 4 de pericol terorist.

La moment, mai multe aeronave care se îndreptau spre Bruxelles au fost redirecţionate spre alte oraşe, majoritatea fiind reorientate spre Amsterdam.

Fluxul de știri
0