Vinovații atacurilor teroriste de la Bruxelles

© Twitter/Rita PanahiВзрыв в Брюсселе
Взрыв в Брюсселе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Europa a devenit câmp de bătălie, scrie un analist politic de la București într-o postare pe Facebook, ca reacție la evenimentele tragice din această dimineață de la Bruxelles, soldate cu zeci de morți și răniți.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Analistul politic român Bogdan Duca dă vina pe SUA și statele Uniunii Europene pentru atacurile teroriste din această dimineață din Bruxelles. Într-o postare pe o rețea de socializare el scrie că evenimentele tragice din aeroportul capitalei belgiene sunt consecințe ale „primăverii arabe".

„Europa a devenit câmp de bătălie. Vinovații? SUA și statele UE care au încurajat renașterea islamului prin așa numitele "primăveri arabe", care preferau să plângă soarta sărmanilor "palestinieni" din Hamas şi Hezbollah, în loc să adopte o poziție rațională în Orientul Mijlociu.

Bogdan Duca menționează că civilizația europeană este în proces de degradare și aceasta afectează mult evoluția sistemului comunitar.

„Uniunea Europeană este un uriaș azil de bătrâni, cu senilitatea indusă de droguri, complexați de propriul trecut, incapabili să ajungă măcar la genunchii civilizației mărețe pe care ar trebui să o moștenească: civilizația europeană.

Totodată, analistul politic de la București precizează că libertățile cetățeanului european dispar, la fel ca și suveranitatea statelor membre ale Uniunii Europene în favoarea unui centru comun care vrea să instaureze totalitarismul propriu.

„Pe zi ce trece, libertățile noastre dispar, fie de frica — justificată- a terorismului, fie din inepția multiculturalismului corect politic. Libertatea personală și suveranitatea națională sunt concedate unor autorități care încurajează, în același timp, islamismul pentru a putea justifica apoi instaurarea propriului totalitarism„, scrie Bogdan Duca în postarea sa pe Facebook.

Precizăm că în această dimineață pe Aeroportul Internațional din Bruxelles au explodat două bombe, iar câteva minute mai târziu o explozie similară a fost înregistrată la stația de metrou Malbec și Piața Schuman, în apropiere de instituțiile europene. În urma exploziilor au fost înregistrați mai mulți răniți și morți. Informațiile cu privire la numărul celor decedați încă sunt incerte.

În centrul Bruxelles-ului circulația transportului public este oprită, iar conducătorii de taxi refuză să transporte pasagerii la aeroport.

Fluxul de știri
0