Locuitorii SUA și Europei costată încetinirea creșterii economice

© Sputnik / Aleksandra Masaltseva / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны. Франция
Зарубежные страны. Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Deosebit de multă lume împărtăşeşte această părere în Franța, în timp ce populaţia din Germania apreciază situaţia cu mai mult optimism.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik.Opinii" („Sputnik. Mnenia"), majoritatea francezilor (59%) consideră că „situația economică în țara lor se înrăutățește". Locuitorii SUA și ai Marii Britanii (37%) sunt de acord cu faptul că economia națională trece printr-o perioadă de declin. Acestea sunt datele sondajului realizat de către companiile de investigații „Populus", „Forsa" și „Ifop" pentru agenția de știri și radio Sputnik.

Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Locuitorii UE şi SUA gata să audă un punct de vedere de alternativă

Locuitorii Franței cred cel mai puțin în evoluția cu succes a situației economice din țara lor. Doar 5% dintre respondenți consideră că situația economică în țară se îmbunătățește, iar fiecare al treilea (33%) afirmă că nu a observat nici un fel de schimbări. Și în SUA și Marea Britanie procentul celor care au sesizat o oarecare ameliorare de asemenea nu este prea înalt: 34% și, respectiv, 27%. Locuitorii Germaniei sunt cel mai puțin îngrijorați de starea economică a țării: 58% sunt de părere că starea economică a rămas neschimbată, 22% cred că aceasta se înrăutățește și doar 17% consideră că situația economică se îmbunătățește.

În SUA și Marea Britanie, sondajul a fost realizat de una dintre cele mai mari companii de investigații „Populus",  între 3 și 4 februarie 2016; în Germania — de către o altă mare companie de investigații „Forsa", între 4 și 8 februarie 2016; în Franța — de către „Ifop", cea mai veche companie care realizează sondaje ale opiniei publice, între 3 și 5 februarie 2016. La sondaj au participat: în Marea Britanie — 1047 de respondenți, în SUA — 1004 respondenți, în Germania  — 1002 respondenți și în Franța — 1499 de respondenți.

© SputnikLocuitorii SUA şi Europei constată încetinirea creşterii economice
Locuitorii SUA şi Europei constată încetinirea creşterii economice - Sputnik Moldova
Locuitorii SUA şi Europei constată încetinirea creşterii economice

Informații despre proiectul „Sputnik.Opinii"

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015, având drept parteneri renumitele companii de investigații „Populus", „Forsa" și cea mai veche companie franceză care se ocupă de sondajul opiniei publice  — „Ifop". În cadrul proiectului „Sputnik.Opinii" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările europene și în SUA, pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site în peste 30 de limbi, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Informații despre alte sondaje

„Sputnik.Opinii": http://sputniknews.com/trend/sputnik_polls_2016/

Fluxul de știri
0