Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marți, judecata va rosti sentința în cazul Nadejdei Savcenko

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaОглашение приговора Надежде Савченко
Оглашение приговора Надежде Савченко - Sputnik Moldova
Abonare
În ajun au fost făcute publice partea directivă și, parțial, cea a expunerii şi motivării sentinței.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Judecătoria Donețk din regiunea Rostov va pronunța marți sentința pentru pilotul militar ucrainean Nadejda Savcenko, aceasta fiind recunoscută vinovată de moartea jurnaliștilor ruși în Donbas.

Acuzata a fost deja adusă în sala de ședințe. Conform normelor CPP, ea riscă 25 de ani de închisoare, dar procuratura a cerut doar 23 de ani.

Nadejda Savcenko - Sputnik Moldova
Instanţa: Savcenko era conştientă de caracterul şi urmările faptelor sale

Mașina în care a fost transportată Savcenko azi dimineața era escortată de alte șase mașini. În sala de judecată ea este păzită de 10 colaboratori mascați ai detașamentului cu destinație specială al FSSP, înarmați cu automate.

În zona clădirii judecătoriei au fost luate măsuri de securitate fără precedent. Pe bulevardul Lenin patrulează circa cincizeci de polițiști și militari ai trupelor interne. Circulația în preajma judecătoriei este interzisă, iar teritoriul adiacent este cercetat de chinologi și câni de serviciu.

Totodată, corespondenții și publicul care urmează să asiste la pronunțarea sentinței vor fi supuși unui dublu control. Afară a fost instalat un cort în care fiecare persoană este rugată să-și scoată hainele și să arate conținutul genților. Aceeași procedură se repetă la intrarea în clădirea judecătoriei.

Fluxul de știri
0