Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instanţa: Savcenko era conştientă de caracterul şi urmările faptelor sale

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaNadejda Savcenko
Nadejda Savcenko - Sputnik Moldova
Abonare
Instanţa de judecată din Rusia, care a examinat dosarul penal intentat pe numele pilotului rus Nadejda Savcenko, a constata că aceasta, prin faptele sale, se face vinovată de moartea jurnaliştilor ruşi, care au fost ucişi în timpul confruntărilor militare din Estul Ucrainei.

CHIŞINĂU, 21 mar – Sputnik. Pilotul ucrainean, Nadejda Savcenko, a fost recunoscută vinovată de moartea jurnaliştilor ruşi în Ucraina, precum şi de trecerea ilegală a frontierei Rusiei.

Luni instanţa de judecată din regiunea Rostov pronunţă luni sentinţa în cazul Nadejdei Savcenko.

Страны мира. Турция - Sputnik Moldova
Davutoglu: înțelegem reacţia Rusiei legată de moartea pilotului Su-24

Aceasta a fost recunoscută culpabilă de comiterea unor fapte ce au condus la moartea unui grup de jurnalişti ruşi în zona de Est a Ucrainei, în timpul confruntărilor armate dintre militarii ucraineni şi insurgenţii separatişti.

Completul de judecată a constatat şi faptul că Savcenko a utilizat deprinderile şi cunoştinţele sale militare pentru a corecta tirurile de artilerie ale militarilor ucraineni. De asemenea, în sentinţă se mai spune că atacul asupra grupului de jurnalişti ruşi a fost efectuat cu ajutorul informaţiilor puse la dispoziţie de Savcenko şi că acest grup nu era escortat de persoane cu pregătire militară profesionistă, ci doar de persoane înarmate care le asigurau paza.

Potrivit materialelor din dosar, Nadejda Savcenko ar fi intrat ilegal şi pe teritoriul Federaţiei Ruse, pentru a colecta şi oferi informaţii militarilor ucraineni.

Instanţa a menţionat că pilotul era conştientă de caracterul şi posibilele urmări ale acţiunilor sale.

Fluxul de știri
0