Obama a anunțat extinderea accesului la Google în Cuba

© REUTERS / Carlos BarriaБарак Обама в Гаване, Куба
Барак Обама в Гаване, Куба - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului american, Google a semnat un acord cu privire la extinderea accesului la internet în bandă largă pe insulă și instalarea unui număr mare de puncte de acces la WiFi.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Președintele SUA, Barak Obama, a declarat în timpul vizitei sale în Cuba că compania Google planifică să extindă accesul la internet pe insulă.

"Noi deja am relaxat un şir de restricții nu doar în sectorul financiar, ci și în domeniul informației. Companiile vor începe să vină aici. Unul din anunțurile pe care intenționăm să le facem aici este că Google a semnat un acord privind instalarea unui număr mare de puncte de acces la WiFi și de extindere a accesului la internet în bandă largă pe insulă", a spus Obama într-un interviu pentru ABC News.

USA:s president Barack Obama - Sputnik Moldova
Politolog: Obama întoarce Cuba în sfera intereselor externe ale SUA

Președintele SUA a sosit în Cuba duminică, iar vizita lui va continua până marți. Vizita lui Obama a devenit posibilă după anunțarea de către SUA și Cuba a cursului de normalizare a relaţiilor dintre cele două ţări, în decembrie 2014, și restabilirea în iulie a relațiilor diplomatice, care au fost întrerupte cu mai mult de 50 de ani în urmă, după revoluția de pe Insula Libertății.

Președintele SUA intenționează să poarte tratative cu președintele Cubei Raul Castro, să se întâlnească cu oamenii de afaceri și reprezentanții societății civile din țară, dar și să se adreseze către cubanezi în cadrul unei emisiuni televizate. Președintele SUA nu se va întâlni cu liderul revoluției cubaneze, Fidel Castro, a anunțat mai devreme Casa Albă.

Fluxul de știri
0