Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CNA, pe urmele deputatei Elena Bodnarenco

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент полиция Parlament Poliția
Парламент полиция Parlament Poliția - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Elena Bodnarenco, aleasă în Parlament pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a fost citată public de CNA să se prezinte la audieri.

CHIŞINĂU, 21 mar – Sputnik. Deputatul Elena Bodnarenco urmează să se prezinte la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere, anunţă ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un deputat a refuzat să se prezinte la CNA

Totodată, într-un comunicat al CNA se spune că legiuitorul a comunicat ofiţerului de urmărire penală că se va prezenta la CNA la 22 martie curent, la ora 15.00.

„Precizăm că, Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează, în ordinea prevăzută de articolului 274 Cod de procedură penală, declaraţiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate”, anunţă CNA.

Instituţia mai menţionează că „din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă”.

Deputatul a fost citat pentru audieri de două ori, dar nu s-a prezentat la CNA, invocând diverse motive, inclusiv recenta deplasare peste hotare, mai precizează instituţia.

Fluxul de știri
0