Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transferurile bănești din străinătate continuă să scadă

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
În zece luni ale anului curent volumul transferurilor bănești din străinătate în Moldova s-a redus cu o treime. În structura transferurilor valutare prevalează dolarul, urmat de euro și rubla rusească.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Conform totalurilor pe lunile ianuarie — octombrie 2015, volumul transferurilor de peste hotare în beneficiul persoanelor fizice, efectuate prin intermediul băncilor din Republica Moldova, a atins 939,99 milioane de dolari SUA, ceea ce înseamnă cu 32,8% mai puțin față de perioada similară a anului trecut, informează Banca Națională a Moldovei (BNM).

În perioada de referință, fluctuația cursului valutei naționale față de dolarul SUA a influențat reducerea generală a transferurilor bănești cu 14,5 puncte procentuale.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Gastarbeiterii moldoveni aduc în ţară mai mulţi bani decât investitorii străini

În luna octombrie, volumul remitențelor a constituit 95,17 milioane de dolari, pe când în septembrie acest indicator era de 100,12 milioane de dolari. În structura transferurilor bănești prevalează dolarul american (45,3%), urmat de euro (30,5%) și rubla rusească (25,4%).

Responsabili de la BNM menționează că transferurile bănești de peste hotare pe numele persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constă doar din sumele expediate de gastarbeiteri, ci includ și alte transferuri în valută.

Fluxul de știri
0