Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC avertizează partidele din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест "Наша Партия" 16.01.2016
Протест Наша Партия 16.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Partidele politice din Republica Moldova nu se grăbesc să prezinte la CEC rapoartele de gestionare financiară. Doar două formaţiuni şi-au onorat până la ora actuală această obligaţiune.

CHIŞINĂU, 21 mar – Sputnik. Partidele politice mai au la dispoziţie 10 zile pentru a prezenta la CEC raportul  anual privind  gestiunea financiară a partidului pentru anul 2015, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Comisia Electorală Centrală a atenţionat partidele din Republica Moldova că 31 martie 2016 este termenul limită de prezentare a raportului  anual privind  gestiunea financiară a partidului pentru anul 2015.

„Raportul va fi prezentat la Comisie conform modelului dat în anexa nr. 8 a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărîrea CEC nr. 4401 din 23 decembrie 2015, iar ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica “Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției”, se spune într-un comunicat al CEC.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: ce partide sunt în ascensiune şi care se prăbuşesc

Instituţia a amintit că, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor operate la  Legea nr. 294 din 21 decembrie 2007 privind partidele politice, dispare necesitatea prezentării rapoartelor financiare la Ministerul Justiţiei.

Totodată, CEC a subliniat că până luni, 21 martie curent, numai două dintre cele 43 de partide politice înregistrate au prezentat rapoartele financiare, fiind vorba despre Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Liberal.

Fluxul de știri
0