Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gurin a fost decorat, iar procurorul sectorului Rîşcani, arestat

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаседание Парламента 26.02.2016 Ședința Parlamentului
Заседание Парламента 26.02.2016 Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul General în demisie, Corneliu Gurin, a devenit deţinător al Crucii "Pentru Merit", care este distincţia de clasa întâi a Procuraturii RM.

CHIŞINĂU, 21 mar – Sputnik. La ultima şedinţă a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), procurorul General în demisie, Corneliu Gurin, a fost decorat cu o înaltă distincţie, iar procurorul sectorului Rîşcani al capitalei a fost suspendat din funcţie, acesta fiind reţinut pentru fapte de corupţie.

Corneliu Gurin Procurorul General al RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul General al Moldovei şi-a dat demisia

„În contextul promulgării de către Preşedintele Republicii Moldova la 17 martie a noii Legi cu privire la Procuratură, apreciind aportul adus la elaborarea şi adoptarea acestui cadru normativ, CSP a decis încurajarea domnului Corneliu Gurin, ex-Procuror General, prin conferirea distincţiei procuraturii Crucea „Pentru Merit” de clasa I”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Procuraturii.

Sursa a menţionat şi faptul că în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost luată o decizie cu privire la suspendarea provizorie din funcţie, până când judecata va pronunţa o hotărâre definitivă, a procurorului din cadrul Procuraturii sectorului Rîşcani, care a fost reţinut acum două săptămâni pentru acţiuni de corupţie.

Procuratura Anticorupţie i-a înaintat acestuia învinuirea de comiterea coruperii pasive, actualmente, el fiind cercetat în stare de arest la domiciliu, a precizat sursa.

Fluxul de știri
0