Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorul General al Moldovei şi-a dat demisia

© SputnikCorneliu Gurin Procurorul General al RM
Corneliu Gurin Procurorul General al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Corneliu Gurin şi-a prezentat vineri cererea de demisie din funcţia de Procuror General. Gurin pleacă din funcţie la 1 martie.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, şi-a dat demisia. Gurin a prezentat vineri cererea de demisie în faţa plenului Parlamentului.

„Îmi depun mandatul de Procuror General, demisionez din 1 martie. Consider important să începem reforma în procuratură de la vârful instituţiei, fără suspiciuni şi acuzaţii”, a declarat Gurin.

Однако, большинство поддержало снятие депутатской неприкосновенности с лидера либерал-демократов Владимира Филата. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul a votat noua lege cu privire la Procuratură

Procurorul a explicat că cererea de demisie este motivată de adoptarea unei noi Legi a Procuraturii care prevede un alt mecanism de alegere a Procurorului General, şi anume selectarea lui în cadrul unui concurs public de către Consiliul Superior al Procurorilor. Candidatura procurorului trebuie să fie acceptată de preşedintele ţării.

„Se deschide un capitol decisiv pentru această instituţie. Urmează pachetul conex şi implementarea legii cu privire la Procuratură”, a notat Gurin.

Legea permite ca mandatul lui Corneliu Gurin să se încheie la 18 aprilie 2018. Deputaţii urmează să amendeze şi Constituţia pentru ca noul mecanism de numire a Procurorului General să intre în vigoare.

Fluxul de știri
0