Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Troleibuzele vor circula din Chișinău până la Ialoveni

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Circa două milioane de euro va costa inaugurarea noii linii de troleibuz care va uni capitala ţării cu cel mai apropiat centru raional.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Noua rută de troleibuz Chișinău — Ialoveni este preconizată să apară într-un an — doi, a declarat luni în fața jurnaliștilor șeful Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Gheorghe Morgoci.

„Inițiativa de a construi o linie de troleibuz  de la Chișinău până la Ialoveni aparține primarului de Ialoveni, Sergiu Armașu. Evident, imediat a apărut întrebarea: cine va fi finanțatorul? Primarul a declarat că va găsi mijloace bănești pentru asamblarea a circa zece troleibuze. Vom vedea care este suma necesară pentru a lansa ruta respectivă", a spus Morgoci.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Transportul urban din Chișinău prezintă pericol pentru pasageri

Potrivit acestuia, se prevede ca troleibuzele să circule de la cinematograful „Gaudeamus" până în centrul Ialovenilor. Este vorba de troleibuze cu acumulatoare. Asamblarea unei unităţi de transport de acest tip costă până la 200 de euro. Astfel, pentru realizarea proiectului va fi necesare o sumă de cel puțin două milioane de euro.

În luna noiembrie 2015, Morgoci a declarat că RTEC lucrează asupra unui proiect care prevede lansarea unei linii de troleibuz până la Aeroportul Internațional Chișinău. În acest scop, până la sfârșitul verii, în capitală trebuie să apară cinci troleibuze cu acumulatoare. Un astfel de mijloc de transport poate parcurge în regim autonom  până la 50 de km. Pentru încărcarea acumulatoarelor va fi necesară o oră. Potrivit specialiștilor, acumulatoarele pot fi încărcate în timp ce troleibuzele se deplasează prin oraș, fiind conectate la curentul electric.

Fluxul de știri
0