Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna viitoare, la Chișinău ar putea fi sistată livrarea agentului termic

© Sputnik / Евгений ПанасенкоОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile capitalei vor adopta decizia cu privire la încheierea sezonului de încălzire după ce vor consulta opinia chișinăuienilor și ţinând cont de condițiile meteorologice.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Viceprimarul Chișinăului, Vladimir Coteț a declarat luni în cadrul ședinței serviciilor municipale că sezonul de încălzire în capitală ar putea fi încheiat deja săptămâna viitoare.

Alexandru Tănase, Curtea Constituţională a RM - Sputnik Moldova
Politică
ANRE are toată puterea să intervină iarăşi în tarife, după o decizie a CCM

„Săptămâna aceasta vom livra agentul termic la temperatură minimă. Nu putem spune că nu avem posibilitatea de a trece la sezonul de vară începând cu săptămâna viitoare, însă din cauza prognozei meteo, nu pot să declar că aceasta se va întâmpla săptămâna viitoare. Săptămâna curentă vom avea căldură cu siguranță, iar cealaltă — nu știu. Potrivit prognozei meteo, se așteaptă temperaturi mai ridicate, așa că rămâne să vedem. Temperatura medie a aerului trebuie să fie mai mare de +8 grade timp de trei zile consecutiv", a spus Coteț.

El a subliniat că, aşa ori altfel, decizia definitivă va fi luată după consultările cu locuitorii capitalei. Potrivit viceprimarului, o parte din ei optează pentru încheierea sezonului de încălzire, iar cei care au copii mici sunt împotrivă. Deocamdată, funcționarul este de părerea ca livrarea agentului termic să fie sistată doar în timpul zilei, când temperatura aerului urcă până la +11…+ 13 grade.

Actualul sezon de încălzire a demarat la 26 octombrie 2015.

Fluxul de știri
0