Davutoglu: înțelegem reacţia Rusiei legată de moartea pilotului Su-24

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaСтраны мира. Турция
Страны мира. Турция - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Davutoglu, criza apărută trebuie rezolvată cu sânge rece și rațional.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat că înțelege sentimentele rușilor după decesul pilotului avionului Su-24, dar roagă să fie luată în considerare și sensibilitatea Turciei în problemele de securitate a hotarelor sale, transmite RIA Novosti.

"Noi înțelegem sentimentele lor în legătură cu decesul pilotului rus. Dar şi ei trebuie să înțeleagă și sensibilitatea noastră privind securitatea frontierei cu Siria, care este un hotar al securității naționale a Turciei. Și acolo situația este de așa natură încât amenință securitatea noastră. Noi vom continua să fim sensibil în această problemă, iar asta nu se referă numai la Rusia", le-a declarat Davutoglu jurnaliștilor aflaţi în avion, în drum spre Bruxelles.

Potrivit lui, criza apărută trebuie rezolvată cu sânge rece și rațional.

Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia

"Această criză poate fi luată sub control, numai dacă noi și Rusia vom aborda problema cu sânge rece și rațional. Sperăm că în timpul apropiat tensiunea psihologică va scădea. Trebuie să dăm preferinţă întâlnirilor și tratativelor în locul declarațiilor tăioase", a subliniat politicianul turc.

Marți, avionul rusesc Su-24 s-a prăbușit în Siria. Președintele Rusiei Vladimir Putin a comunicat că avionul a fost doborât de o rachetă "aer-aer" de pe un F-16 turcesc deasupra teritoriului Siriei și a căzut în Siria, la o distanță de patru kilometri de la hotarul cu Turcia. Președintele rus a calificat acest lucru drept o "lovitură pe la spate" din partea complicilor teroriștilor.

Fluxul de știri
0