Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Rostov-pe-Don a aterizat primul avion, după prăbușirea Boeing-ului

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaМеждународный аэропорт "Ростов-на-Дону". Архивное фото
Международный аэропорт Ростов-на-Дону. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Pe pista aeroportului, reparată spre dimineață, a aterizat un avion An-148 care aparține Ministerului Situațiilor Excepționale.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Primul care a aterizat pe pista recent reparată, după prăbușirea Boeing-ului 737 pe aeroportul din Rostov-pe-Don, a fost un echipaj al Ministerului Situațiilor Excepționale (MSE), au transmis pentru jurnaliști angajați ai serviciului de presă al ministerului respectiv.

„La 9.25, ora Moscovei, pe aeroportul din Rostov-pe Don a aterizat avionul An-148 al MSE. Este primul echipaj care a aterizat după prăbușirea Boeing-ului și reparația pistei de decolare/aterizare", a spus reprezentantul departamentului.

Avionul MSE a fost antrenat pentru prima dată în testarea pistei de decolare/aterizare. Echipajul era așteptat la sol de autospeciale ale serviciului de pompieri, pentru cazul unor eventuale situații imprevizibile.

„Aterizarea a decurs în regimul stabilit, fără obiecții din partea echipajului", au comunicat surse din cadrul MSE.

Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Moldova
Aterizare mortală sau un fenomen rar pe aeroportul Rostpov-pe-Don

În cel mai scurt timp, An-148 va zbura înapoi spre Moscova cu pasageri, luând la bord salvatorii și grupul operativ care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei aviatice.

Aeronava Boeing 737- 800 care zbura din Dubai s-a prăbușit sâmbătă la ora 3.42 pe aeroportul din Rostov-pe Don, în timpul aterizării în condiții de vizibilitate redusă. Comitetul de anchetă examinează trei versiuni ale accidentului aviatic: defecțiuni tehnice, condiții meteo nefavorabile, eroare de pilotaj.

La bordul navei se aflau 55 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Nimeni nu a rămas în viață.

Fluxul de știri
0