Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aterizare mortală sau un fenomen rar pe aeroportul Rostpov-pe-Don

© Sputnik / Стрингер / Trecere la banca de fotografiiПассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону
Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La ora actuală salvatorii adună bucăţile aeronavei Boeing şi în măsura în care este posibil recuperează cadavrele celor decedaţi. Specialiştii presupun că tragedia ar fi fost rezultatul unui cumul de erori umane şi condiţii meteo, inclusiv un fenomen foarte rar.

CHIŞINĂU, 19 mar – Sputnik. La ora actuală sunt luate în calcul cel puţin două versiuni privind cauzele producerii tragediei de sâmbătă dimineaţa pe aeroportul de la Rostov-pe-Don. Este vorba despre unele erori pe care le-ar fi putut admite echipajul, dar şi condiţiile meteo nefavorabile, inclusiv un fenomen natural foarte rar.

Аэропорт в Ростове после крушения самолета - Sputnik Moldova
Nici un cetăţean moldovean la bordul aeronavei prăbuşită în Rusia

Sâmbătă în faţa jurnaliştilor a vorbit guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev. Dânsul a avansat ipoteza potrivit căreia catastrofa aviatică ar fi avut loc din cauza condiţiilor meteo (vizibilitate extrem de redusă).

Totodată, specialiştii mai spun că e foarte probabil ca piloţii din Emiratele Arabe Unite să se fi orientat prost în regiunea aeroportului şi să fi cunoscut prea puţin specificul aeroportului. Astfel, în condiţii de vizibilitate redusă, aceştia ar fi putut comite erori ce au şi condus la acel final tragic.

Totuşi versiunea principală la ora actuală rămâne a fi cea a condiţiilor meteo nefavorabile.

Anterior specialistul de la centrul rus „Fobos”, ce se ocupă de cercetarea condiţiilor meteo, Evghenii Tişkoveţ, a informat presa că una dintre posibilele cauze ale catastrofei ar putea fi un fenomen natural rar, care constă în aşa-numitul „curent jet”, care ar fi avut un efect dezastruos. Asta în opinia lui ar explica şi cauza pentru care piloţii nu au reuşit să înceapă aterizarea din prima tentativă.

Recent a devenit cunoscut şi faptul că au fost găsite "cutiile negre" ale aeronavei. Acestea urmează să fie examinate de experţi.

 

Fluxul de știri
0