Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Luni începe pronunțarea sentinței în dosarul Nadejdei Savcenko

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaУ здания суда , где проходит слушание по делу Надежды Савченко.
У здания суда , где проходит слушание по делу Надежды Савченко. - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura a cerut pedeapsa cu închisoare pe un termen îndelungat pentru pilotul ucrainean, însă apărarea continuă să insiste pe nevinovăția acesteia.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Judecătoria Donețk din regiunea Rostov urmează să pronunțe luni și marți sentința în dosarul cetățenei Ucrainei Nadejda Savcenko, învinuită de complicitate la omorârea jurnaliștilor Companiei de Stat deTeleviziune şi Radio din Rusia la Donbas.

Inculpata a fost adusă în sala de judecată. Cortegiul, însoțit de mașini cu girofaruri, a intrat în curtea judecătoriei, iar Savcenko, cu mâinile încătușate, a fost introdusă în clădirea unde au fost luate măsuri sporite de securitate.

ONU: opt mii de persoane au murit de la începutul conflictului în Donbas

Potrivit anchetei, ofițerul Forțelor Armate ale Ucrainei, Nadejda Savcenko, făcea parte la 17 iunie 2014 din batalionul „Aidar", dislocat în preajma localității Metallist din raionul Slaveansk regiunea Lugansk, având sarcina să urmărească și să regleze focul de artilerie asupra teritoriului unde se afla postul combatanților din Lugansk și populația pașnică, inclusiv trei corespondenți ruși ai Companiei de Stat de Televiziune şi Radio din Rusia. Doi dintre aceștia, Igor Korneliuk și Anton Voloșin, au fost uciși în urma focurilor trase.

Procuratura solicită condamnarea Nadejdei Savcenko la 23 ani de închisoare. Avocații inculpatei insistă pe nevinovăția acesteia. Judecătoria Donețk din regiunea Rostov a stabilit pronunțarea sentinței pentru zilele de 21 — 22 martie.

Fluxul de știri
0