Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONU: opt mii de persoane au murit de la începutul conflictului în Donbas

Abonare
Marea majoritate a celor decedați sunt civili. Oamenii mor în mare parte în urma focurilor de artilerie trase din ambelor părți, a anunțat raportorul special al ONU, Christophe Hines.

Chișinău, 18 sept – Sputnik. Opt mii de oameni au murit de la începutul conflictului din estul Ucrainei, a anunțat miercuri în cadrul unui briefing, raportorul special al ONU privind execuțiile extrajudiciare, sumare și arbitrare, Christophe Hines.

„Opt mii de persoane au murit, iar potrivit misiunii de monitorizare, majoritatea dintre ei sunt civili. O mare parte din decese au survenit în rezultatul focurilor de artilerie efectuate de ambele părți asupra regiunilor cu mulți civili. Există îngrijorarea că militarii îşi amplasează dispozitivele, artileria în locurile populate, iar acest lucru duce la multe decese”, a spus Hines.

În afară de aceasta, el a menționat că este inadmisibil să lipsească un sistem de interacțiune a militarilor cu populația civilă în zonele de conflict. „Acest lucru ar trebui să ducă la reducerea mortalității, însă un asemenea sistem nu există”, a subliniat raportorul special al ONU.

Fluxul de știri
0