Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

DIP: Filat beneficiază de mai multe facilităţi în comparaţie alţi deţinuţi

© Sputnik / Мирослав Ротарьpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Instituţiilor Penitenciare precizează că inculpatului Vladimir Filat i se respecta statutul de deținut în arest preventiv.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Inculpatul Vladimir Filat beneficiază de mai multe facilități în comparaţie cu mulţi dintre deținuții aflați în Penitenciarul nr.13-Chișinău, informează Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP). 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Medic: Filat e conştient, adecvat şi poate vorbi

Reacţia DIP vine după ce avocatul deputatului Filat, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, au declarat că clientul său se plânge că în celulă mai stă cu un recidivist învinuit de viol cu circumstanţe agravante, „de la care miroase urât şi care este bolnav”.

„Informația că Vladimir Filat stă în celulă cu un recidivist sunt false. Persoana cu care stă în celulă are statutul de prevenit și beneficiază de asemenea de prezumția de nevinovăție, fără a exista o condamnare a instanței. Orice fel de condamnare publică, indiferent de persoană este incorectă”, afirmă DIP.

În ceea ce privește condițiile de detenție ale inculpatului Vladimir Filat, DIP menţionează că „acesta stă într-o celulă de 9 metri pătrați în care beneficiază de mai multe facilități decât beneficiază mai mulți dintre deținuții aflați în Penitenciarul nr.13-Chișinău, tocmai pentru a i se respecta statutul de deținut în arest preventiv, care beneficiază de prezumția de nevinovăție și nu are o condamnare a unei instanțe”.

Potrivit DIP, au fost făcute mai multe verificări ale condițiilor de detenție în care stă inculpatul Vladimir Filat, atât de către oficiali din țară cât și din străinătate, iar obiecțiile prezentate de avocaţi nu au existat.

 


Fluxul de știri
0