Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un ministru recunoaşte mâna Lui Dumnezeu în agricultură

© Sputnik / А. Свердлов / Accesați arhiva multimediaPictură, reproducere, "Necredinţa apostolului Toma". Репродукция картины Харменса ван Рейна Рембрандта "Неверие апостола Фомы"
Pictură, reproducere, Necredinţa apostolului Toma. Репродукция картины Харменса ван Рейна Рембрандта Неверие апостола Фомы - Sputnik Moldova
Abonare
De om depinde prea puţin, atunci când este vorba despre agricultură, iar în situaţia în care Moldova o duce prost cu banii pentru susţinerea agriculturii performante, ea trebuie să spere că Dumnezeu ne va da în 2016 un an agricol bun.

CHIŞINĂU, 19 mar – Sputnik. Ministrul moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, susţine într-un interviu oferit pentru tribuna.md că anul agricol curent se „prezintă bine”. Mai exact, Moldova ar sta cam prost cu banii, dar ne punem şi de această dată speranţa în Dumnezeu.

Agricultura - Sputnik Moldova
Străinii au acaparat 40 la sută din terenurile agricole ale României

„Dacă ne referim la anul agricol 2016, atunci, până la ziua de astăzi, acesta se prezintă bine. În agricultură, sânt doi factori importanţi: Dumnezeu şi banii. Cu banii stăm mai greu, dar Dumnezeu sperăm să ne ajute”, a declarat ministrul Eduard Grama.

Demnitarul a subliniat faptul că succesul în agricultură este strâns legat de factorii naturali, iar de om în acest domeniu depind doar unele aspecte.

Eduarda Grama s-a arătat mulţumit de faptul că în această primăvară nu au fost îngheţuri care să fi compromis unele culturi agricole, însă a subliniat că iarna au căzut puţine precipitaţii şi nu ne rămâne decât să sperăm că măcar primăvara vor cădea suficiente ploi.

Teama cea mai mare, atât a agricultorilor, cât şi a autorităţilor, rămâne a fi riscul încă valabil al îngheţurilor.

Demnitarul a mai anunţat că în acest an autorităţile vor stimula mai mult agricultura ecologică, inclusiv prin instrumente de subvenţionare.

 

Fluxul de știri
0