Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Rostov-pe-Don: Moldova a exprimat condoleanţe Rusiei

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaПассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону
Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Galbur, i-a adresat omologului său de la Moscova, Serghei Lavrov, un mesaj în care exprimă condoleanţe în legătură cu accidentul aviatic din noaptea de 19 martie de la Rostov-pe-Don.

CHIŞINĂU, 19 mar – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Andrei Galbur, a transmis condoleanţe omologului său rus, Serghei Lavrov. Despre aceasta anunţă serviciul de presă al diplomaţiei de la Chişinău.

Аэропорт в Ростове после крушения самолета - Sputnik Moldova
Nici un cetăţean moldovean la bordul aeronavei prăbuşită în Rusia

„Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova Andrei Galbur a adresat Ministrului afacerilor externe al Federaţiei Ruse Serghei Lavrov un mesaj de condoleanţe în legătură cu accidentul aviatic din noaptea de 19 martie de la Rostov pe Don în rezultatul căruia au fost pierdute mai multe vieţi omeneşti”, se spune într-un comunicat difuzat de MAEIE.

În mesaj a fost exprimată compasiune profundă rudelor şi apropiaţilor  celor decedaţi.

În dimineaţa zilei de sâmbătă un Boeing care efectua zborul pe cursa Dubai — Rostov-pe-Don s-a prăbuşit la aterizare, in condiţii de vizibilitate redusă. La bordul aeronavei erau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, inclusiv patru copii. Potrivit serviciilor abilitate, nimeni nu a reuşit să supravieţuiască impactului.

Din primele informaţii, tragedia s-a produs la ora 3:40, ora locală. Pasagerii Boeing-ul 737-800, care opera zborul pe cursa Dubai — Rostov-pe-Don, a căzut alături de pista de decolare-aterizare a aeroportului de la Rostov, în condiţii de vizibilitate redusă. Aeronava s-a rupt în bucăţi la impactul cu solul, au comunicat autorităţile direcţiei Sud a Comitetului de Anchetă din Rusia.

 

Fluxul de știri
0