Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nici un cetăţean moldovean la bordul aeronavei prăbuşită în Rusia

© Главное управление МЧС России по Ростовской областиАэропорт в Ростове после крушения самолета
Аэропорт в Ростове после крушения самолета - Sputnik Moldova
Abonare
Informaţia a fost confirmată de reprezentanţi ai consulatului RM în FR, cu care a luat legătura corespondentul Sputnik Moldova.

CHIŞINĂU, 19 mar – Sputnik. Printre pasagerii avionului ce s-a prăbuşit pe aeroportul de la Rostov-pe-Don nu se aflau cetăţeni ai Republicii Moldova. Această informaţie a fost comunicată corespondentului Sputnik Moldova de către primul secretar al secţiei consulare de la ambasada Republicii Moldova la Moscova, Cristina Cogîlnicean.

Международный аэропорт Ростов-на-Дону. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Un Boeing s-a prăbuşit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, 62 de persoane au murit

Potrivit informaţiilor anterioare, la bordul aeronavei Boeing 737 aparţinând companiei Flydubai, ce s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţa pe aeroportul de la Rostov-pe-Don, se aflau cetăţeni ruşi şi cetăţeni ai altor patru state.

Toţi cei 55 de pasageri aflaţi la bord, printre care patru copii, precum şi cei şapte membri ai echipajului au murit.

Reprezentanta misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Rusia a comunicat pentru Sputnik Moldova că aceste informaţii au fost confirmate de responsabili ai serviciului rus pentru situaţii excepţionale.

„Am luat legătura cu MSE al Federaţiei Ruse, unde ni s-a conformat faptul că la bordul avionului, prăbuşit în Rostov-pe-Don, nu se aflau cetăţeni ai Moldovei. Despre apariţia unor eventuale noi informaţii vom comunica MAEIE al Republicii Moldova”, a declarat interlocutoarea.

La ora actuală specialiştii caută la locul catastrofei „cutiile negre” ale aeronavei. Rudelor celor decedaţi le va fi acordat ajutor. Indicaţii în acest sens au fost date de către preşedintele rus, Vladimir Putin.

 

Fluxul de știri
0