Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un Boeing s-a prăbuşit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, 62 de persoane au murit

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaМеждународный аэропорт "Ростов-на-Дону". Архивное фото
Международный аэропорт Ростов-на-Дону. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit informaţiilor prealabile, majoritatea celor care au murit în catastrofa aviatică sun cetăţeni ai FR, iar membrii echipajului însă erau străini. Ministerul Situaţiilor excepţionale a comunicat de asemenea că printre pasageri erau şi trei locuitori ai Ucrainei.

CHIŞINĂU, 19 mar SPUTNIK. Sâmbătă dimineaţă, un Boeing care efectua zborul pe cursa Dubai — Rostov-pe-Don s-a prăbuşit la aterizare, in condiţii de vizibilitate redusă. La bordul aeronavei erau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, inclusiv patru copii. Potrivit serviciilor abilitate, nimeni nu a reuşit să supravieţuiască impactului.

Din primele informaţii, tragedia s-a produs la ora 3:40, ora locală. Pasagerii Boeing-ul 737-800, care opera zborul pe cursa Dubai — Rostov-pe-Don, a căzut alături de pista de decolare-aterizare a aeroportului de la Rostov, în condiţii de vizibilitate redusă. Aeronava s-a rupt în bucăţi la impactul cu solul, au comunicat autorităţile direcţiei Sud a Comitetului de Anchetă din Rusia. Compania Flydubai căreia îi aparţine nava, a confirmat prăbuşirea Boeing-ului. Potrivit presei, un pilot ar fi comunicat serviciilor terestre că va încerca o a doua tentativa de aterizare, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

La bordul avionului se aflau 62 de persoane (55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului), printre aceştia fiind şi patru copii. Nimeni nu a supravieţuit.

Aeroportul de la Rostov-pe-Don este închis. El îşi va relua activitatea nu mai devreme de mâine, a comunicat guvernatorul regiunii Rostov, Vasilii Golubev. La locul accidentului s-au deplasat reprezentanţii Ministerului Transporturilor din Rusia şi conducătorii „Rosavia".

Potrivit reprezentanţilor Comitetului de ancheta, a fost iniţiată o ancheta prealabilă pe cazul prăbuşirii avionului.
Ministrul Situaţiilor Excepţionale, Vladimir Pucicov, a dispus organizarea ajutorului concret pentru familie celor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică. În incinta aeroportului activează echipe de medici şi psihologi.

A fost deschisă de asemenea o „linie fierbinte" în legătură cu catastrofa aviatică de la Rostov-pe Don — 8-800-775-17-17.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini video care au fixat momentul prăbuşirii, se presupune, al Boeing-ului 737-800 pe aeroportul din Rostov-peDon.

 

Fluxul de știri
0