Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Risc sporit de ceartă între Moldova și Ucraina, din cauza laptelui

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaLapte
Lapte - Sputnik Moldova
Abonare
Responsabili de la Ministerul Economiei l-au asigurat pe corespondentul Sputnik că la momentul de față Ucraina nu are motive să introducă embargo pentru produsele moldovenești.

CHIȘINĂU, 19 mar — Sputnik. Ministerul Economiei al RM evaluează toate riscurile importului de produse lactate din Ucraina, au comunicat pentru Sputnik persoane responsabile de la serviciul de presă al ministerului de resort.

Anterior, în discursul său la Asociația Businessului European din Ucraina, ministrul politicii agrare și produselor alimentare al acestei țări, Aleksei Pavlenko, a declarat că Kievul ar putea introduce embargo pentru produsele moldovenești.

Producătorii de lapte moldoveni roagă să fie protejați de importul ucrainean>>>

Potrivit lui Pavlenko, Kievul își exprimă neliniștea legat de faptul că Moldova ar putea limita importul produselor lactate ucrainene pe piața sa.

Молочный комбинат в Омске - Sputnik Moldova
Fost ministru: lactatele din Ucraina pun pe butuci producătorul moldovean

„Noi încă nu am stabilit taxele vamale pentru alte produse, deoarece trebuie clarificate un șir de detalii și trase concluzii. Procedura prevede înștiințarea părții ucrainene despre concluziile noastre, după care vom purcede la discuția propriu-zisă cu autoritățile de la Kiev. Declarațiile părții ucrainene sunt premature și neîntemeiate", au comunicat pentru Sputnik funcționarii de la Ministerul Economiei al RM.

În anul 2011, Ucraina și Moldova au încheiat un contract cu privire la Zona de comerț liber în cadrul CSI. Cu toate acestea, Asociația Națională a laptelui și produselor lactate propune acum introducerea unei taxe vamale în valoare de 10 —15% pentru mărfurile importate din Ucraina.

Fluxul de știri
0