Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fost ministru: lactatele din Ucraina pun pe butuci producătorul moldovean

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaМолочный комбинат в Омске
Молочный комбинат в Омске - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un comentariu postat pe o reţea de socializare, fostul ministru moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare scrie că producătorii de lactate trebuie protejaţi împotriva invaziei mărfurilor ucrainene.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova, Ion Sula, a comentat, într-o postare pe o reţea de socializare, ştirea despre faptul că Moldova a ajuns a doua piaţă de desfacere a produselor lactate din Ucraina. Potrivit lui, produsele ucrainene ameninţă producătorii moldoveni de lactate.

Молочный комбинат в Омске - Sputnik Moldova
Laptele moldovenesc este eliminat de pe piața autohtonă

Într-un material publicate pe portalul mold-street.com se arată că Republica Moldova a importat în 2015 produse lactate din Ucraina în valoare de 17,2 milioane de dolari, în timp ce exportul acestor produse s-a ridicat la doar 14,4 milioane de dolari.

Ion Sula scrie că această ramură ar putea fi distrusă, dacă nu vor fi luate măsuri drastice pentru protejarea producătorilor autohtoni de lactate.

„În anul 2015 am importat produse lactate din Ucraina de 17,2 milioane de dolari! Am importat!!! Fără măsuri drastice de protecţie (tarifarea/ne tarifare) a producătorilor autohtoni, vom pune pe butuci ramura!!!", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

La finele anului trecut, Asociația Producătorilor de Lapte din Moldova a solicitat Guvernului să protejeze producătorii locali de lactate, deoarece nu fac faţă concurenţei din partea produselor ieftine din Ucraina.

Fluxul de știri
0