Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Clubul de fotbal al Chinei a devenit cel mai scump din lume

© Sputnik / Яна ЗахароваВ одном из столкновений пострадал защитник "Милсами" Денис Рассулов
В одном из столкновений пострадал защитник Милсами Денис Рассулов - Sputnik Moldova
Abonare
Clubul de fotbal al Chinei a atins un nivel de capitalizare ce depăşeşte la acest capitol toate cluburile de fotbal din Europa. Dar experţii au rezerve vizavi de durabilitatea investiţiilor în acţiunile acestuia.

CHIŞINĂU, 9 mar – Sputnik. Experţii agenţiei Alpari subliniază că datorită ultimului IPO (initial public offering — oferta publică iniţială) nivelul de capitalizare a clubului chinez de fotbal a devenit cel mai mare din lume şi a atins cifra de 3,35 miliarde de dolari.

Судья показывает красную карточку игроку. - Sputnik Moldova
Fiind eliminat, un fotbalist argentinian a deschis focul asupra "ofensatorilor"

Pe locul doi se plasează FC „Manchester United”, acţiunile căruia au fost scoase la vânzare la bursa de la Londra. Luni valoarea acestui club de fotbal a ajuns la 2,35 miliarde de dolari.

Totodată, potrivit experţilor, profitul chinezilor este mult mai mic decât al europenilor. Venitul mediu anual al clubului chinez de fotbal a fost în ultimii trei ani de aproximativ 61 milioane de dolari, în timp ce „Real Madrid” are un profit de peste 740 de milioane, „Barcelora” – 657 milioane iar „Manchester United” a avut în ultimii ani un profit mediu de 703 milioane anual.

Experţii admit faptul că chinezii ar fi putut să-şi supraestimeze valoarea clubului de fotbal, iar acest „balon de săpun” se va sparge la un moment dat.

Fluxul de știri
0