Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenzile pentru şoferii băuţi la volan ar putea creşte până la 15 mii de lei

© Sputnik / Miroslav RotariМетеорологи объявили желтый код в связи со сложными погодными условиями.
Метеорологи объявили желтый код в связи со сложными погодными условиями. - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a cerut măsuri concrete pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Vineri, în cadrul şedinţei Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a cerut instituţiilor responsabile să ia măsuri concrete pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool.

„Nu există săptămână în care să nu aflăm despre accidente serioase, cu răniți, cu persoane decedate, multe dintre ele generate din cauza consumului de alcool”, a declarat prim-ministrul. 

Полиция проводит сплошные проверки водителей на трезвость - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Proiect: şoferii beţi riscă 15 zile de arest

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a informat că pentru reducerea numărului acestor accidente a fost elaborat un Plan de acțiuni care prevede un șir de măsuri concrete, dar se impune și modificarea cadrului legislativ-normativ în domeniu.

Ministru  Justiției, Vladimir Cebotari, a propus creșterea amenzilor pentru șoferii prinși băuți la volan, de la 3 mii la 15 mii de lei, cu lipsirea de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru o anumită perioadă de timp.

„Trebuie închisă orice portiţă din lege, care ar permite eschivarea de răspundere a celor care comit accidente grave sub influența alcoolului sau stupefiantelor”, a declarat Filip.

“Chiar dacă o să par poate prea insistent, vă asigur că vom reveni la acest subiect, până când reuşim să facem paşii decisivi în diminuarea numărului de accidente grave pe drumurile din Moldova”, a conchis prim-ministrul.

Fluxul de știri
0