Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiect: şoferii beţi riscă 15 zile de arest

© Sputnik / Юрий Стрелец / Accesați arhiva multimediaПолиция проводит "сплошные" проверки водителей на трезвость
Полиция проводит сплошные проверки водителей на трезвость - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția continuă lupta cu fenomenul consumului de alcool la volan. Inspectoratul Național de Patrulare propune arest pe un termen de 15 zile pentru şoferii beţi.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare a propus operarea unor modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova pentru conducătorii auto care urcă la volan în stare de ebrietate. 

poliţie полицейский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape două mii de şoferi au fost prinşi băuți la volan

Conform noilor prevederi, șoferii care refuză să treacă testul alcoolscopic ar urma să fie sancționați cu o amendă de până la 1.200 de lei, fie cu arest contravențional de până la 15 zile.

Codul Contravențional și cel Penal deja prevăd sancțiuni aspre pentru șofatul în stare de ebrietate. Conform Codului Contravențional, șoferul riscă o amendă de până la 3000 lei și privarea de dreptul de a conduce de la 2 la 3 ani. Potrivit Codului Penal, șoferul riscă o amendă de până 10.000 lei și privarea de dreptul de a conduce pe un termen de la 3 la 5 ani dacă urcă la volan după ce au consumat alcool.

Pe parcursul a nouă luni ale acestui an, au fost documentați peste 2620 de conducători auto în stare de ebrietate. Dintre aceștia, aproape 60% au fost privați de dreptul de a conduce autovehicule pe un anumit termen.

Fluxul de știri
0