O ofertă investiţională de aur, în Rusia

© AlpariMonede de aur, Rusia, instrument investiţional
Monede de aur, Rusia, instrument investiţional - Sputnik Moldova
Abonare
Monedele de aur revin în uz. În Rusia oferta de monede investiţionale de aur devine tot mai populară. Acest instrument este considerat mult mai sigur decât banii lichizi.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Cetăţenilor ruşi le-a fost făcută o ofertă de aur. Este vorba despre o nouă oferta de sute de monede investiţionale de aur, de pe toate continentele, bătute de peste patruzeci de monetării. Respectiva ofertă a fost lansată de agenţia „Alpari”.

Conducătorul Alpari, Leonid Matveev, a subliniat că "aceste monede vor avea un grad sporit de utilitate, putând fi oferite chiar şi în calitate de cadou, care cu trecerea timpului va deveni tot mai scump".

Aur - Sputnik Moldova
Die Welt: Putin îi pregăteşte dolarului o surpriză „de aur"

„Pentru investitorii privaţi din Rusia, cea mai convenabilă formă de a face investiţii este cea în aur real – aceasta este cumpărarea monedelor investiţionale. Preţul acestora este apropiat la maximum de cel de la bursă, ele nu sunt supuse riscului unor fluctuaţii emoţionale de moment, cum este cazul valutei, au un grad sporit de lichiditate şi, spre deosebire de barele de aur nu sunt taxate cu TVA”, a declarat directorul general al Alpari, Leonid Matveev.

Alpari subliniază că din 2014 până în 2016, preţul aurului a crescut semnificativ, spre deosebire de cel al argintului, care a cunoscut o scumpire destul de modestă.

Moneda de aur „Gheorghe Învingătorul” lansată de Banca Centrală a Rusiei, care avea la momentul lansării un preţ de 50 de ruble, a crescut timp de doi ani cu 126 la sută, iar investitorii ruşi manifestă tot mai mult interes pentru acest instrument investiţional, dat fiind acel fapt că e mult mai stabil şi mai sigur decât rubla.

Fluxul de știri
0