Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Refugiaţii" din Parlament, contra modificărilor propuse de PLDM

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Unii deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova, care fac parte din majoritate, sunt consideraţi „refugiaţi” de către alţi aleşi ai poporului.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Majoritatea parlamentară de astăzi este formată din două partide politice şi din „refugiaţi”, este de părere deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, care a criticat majoritatea parlamentară pentru că nu a susţinut o iniţiativă a PLDM cu privire la CEC.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC propune modificarea legislaţiei electorale

Declaraţia a fost făcută vineri, la şedinţa plenară a Parlamentului Republicii Moldova, în contextul unor comentarii oferite de Deliu pentru presă pe marginea propunerilor PLDM referitoare la modificarea Codului electoral.

Deliu a criticat refuzul majorităţii parlamentare de a susţine propunerea liberal-democraţilor cu privire la selecţia membrilor CEC în baza unui concurs public şi transparent.

„În opinia noastră, membrii CEC trebuie să fie selectaţi de o comisie specială. Toate şedinţele acestei comisii trebuie să fie publice, cu participarea mass-media, astfel ca cetăţenii să cunoască totul despre membrii CEC”, a declarat deputatul Tudor Deliu.

În cadrul dezbaterilor din plen, deputaţii din alte fracţiuni au întrebat de ce PLDM nu a venit cu o astfel de iniţiativă atunci când făcea parte din majoritatea parlamentară.

Fluxul de știri
0