Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat: Filat chiar are un coleg de cameră recidivist

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Colegii de partid şi de fracţiune parlamentară ai liderului PLDM, Vlad Filat, susţin că o nouă formă de exercitare a presiunii psihologice asupra fotului premier constă în plasarea unui recidivist în celula de puşcărie a acestuia.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, susţine că PLDM dispune de informaţii precum că în aceeaşi celulă cu Filat ar fi fost plasată într-adevăr încă o persoană, care a fost anterior condamnată. Pistrinciuc a făcut declaraţii pe marginea acestui caz vineri, în timpul şedinţei plenare a Parlamentului.

Totodată, Pistrinciuc a criticat poziţia administraţiei Penitenciarului 13, care susţine că în cazul lui Filat legea nu a fost încălcată.

Anterior, reprezentanţii autorităţilor au mai afirmat că Filat beneficiază de un tratament preferenţial spre deosebire de alţi deţinuţi.

„Ne-am adresat administraţiei penitenciarului în privinţa acestui subiect. Ei se ascund în spatele declaraţiei că nu încalcă legea. Noi însă avem informaţii că persoana plasată în celula lui Vlad Filat este recidivist, adică a fost condamnată anterior”, a spus Pistrinciuc.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
DIP: Filat beneficiază de mai multe facilităţi în comparaţie alţi deţinuţi

Deputatul a calificat această situaţie drept „un caz ieşit din comun”.

„Să pui o astfel de persoană în celulă cu un fost prim-ministru? Considerăm că astfel se încearcă exercitarea presiunilor asupra lui Vlad Filat, ca şi atunci când dânsul era mutat dintr-o celulă în alta pentru ai fi creat un disconfort”, a mai opinat deputatul liberal-democrat.

Vadim Pistrinciuc a informat jurnaliştii că PLDM va sesiza instituţiile internaţionale, inclusiv Consiliul Europei, să trimită delegaţii pentru a monitoriza condiţiile de detenţie a lui Filat.

Fluxul de știri
0