Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detenţie pe viaţă pentru asasinarea unei femei de afaceri

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a condamnat trei infractori la detenţie pe viaţă, 14 şi 12 ani închisoare pentru omorul unei femei de afaceri.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Detenţie pe viaţă, 14 şi 12 ani închisoare pentru trei criminali care în seara zilei de 16 decembrie 2013 au ucis cu cruzime o femeie de afaceri din Chişinău.

Infracţiunea a fost comisă pe strada Igor Vieru din capitală. Inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care locuia aceasta. Făptuitorii au planificat din timp comiterea crimei, acumulând informaţii despre activitatea pe care o desfăşura victima, regimul de viaţă şi modalitatea colectării banilor de la punctele de realizare a peştelui, a căror proprietară era.

"Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil. Femeia de 35 de ani a decedat pe loc", se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Închisoare - Sputnik Moldova
Societate
La 23 de ani, condamnat la tot atâţia ani de închisoare. Procurorii cer mai mult

Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 de mii de lei.

Autorii crimei au fost identificaţi în ianuarie 2014, când au şi fost reţinuţi. Criminalii locuiau în raionul Ialoveni. Aceştia au vârstele cuprinse între 33 şi 35 de ani şi au fost judecaţi anterior.

Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a mai obligat condamnaţii să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii lei.

Fluxul de știri
0