Pentagonul confirmă lansarea a două rachete "NodOn" de pe poligonul RPDC

© REUTERS / KCNA / Accesați arhiva multimediaЗапуск тактической баллистической ракеты в Пхеньяне . Архивное фото.
Запуск тактической баллистической ракеты в Пхеньяне . Архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Totodată, reprezentantul Departamentului militar al SUA a considerat necesar să sublinieze că militarii americani "sunt vigilenți în fața provocațiilor Coreii de Nord".

CHIȘINĂU, 18 mar, Sputnik. Vineri dimineață, Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, iar Pentagonul a confirmat acest lucru.

"Noi suntem la curent că RPDC a lansat azi două rachete balistice. Urmărim cu atenție acțiunile militare ale Coreii de Nord și situația din peninsula Coreea, a declarat reprezentantul departamentului militar american, locotenent-colonelul Michelle Baldanza.

"Lansările cu utilizarea tehnologiilor rachetelor balistice sunt o încălcare flagrantă a mai multor rezoluții ale CS ONU. Noi îndemnăm Coreea de Nord să se abțină de la acțiuni care tensionează și mai mult situația în regiune, iar în loc de aceasta să se concentreze asupra pașilor concreți de respectare a angajamentele internaționale", a mai spus oficialul.

Пуск баллистической ракеты - Sputnik Moldova
Coreea de Nord: testarea rachetelor de distanță mică după cele balistice

Potrivit acesteia, militarii SUA "sunt vigilenți în fața provocațiilor nord-coreene" și vor continua să activeze împreună cu aliații în vederea asigurării securității în regiune.

După cum s-a comunicat anterior, RPDC a efectuat lansarea a două rachete cu rază medie de acțiune de tip "NodOn". Prima rachetă a zburat 800 de km și a căzut în Marea Japoniei. Potrivit cartierului general al Coreii de Sud, cea de-a doua rachetă a fost lansată peste 22 de minute după prima. Radarele militare au pierdut urma acesteia la o înălțime de 17 km. După părerea militarilor de la Seoul, racheta a explodat în aer.

Fluxul de știri
0