Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care au furat picturile lui Rubens vor sta în puşcăria de la Chişinău

© Sputnik / Александр Вильф / Trecere la banca de fotografiiГорода Мира. Верона
Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moldovenii reţinuţi la Chişinău pentru jaful de la Muzeul Castelvecchio din Verona vor sta 30 de zile în arest preventiv în izolator.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Cei trei moldoveni reţinuţi în Moldova pentru jaful de la Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, au primit câte 30 de zile de arest preventiv în izolator. Decizia a fost luată în această seară de magistraţii de la Judecătoria sectorului Centru, la solicitarea procurorilor. 

Город Верона - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei moldoveni reţinuţi pentru 72 de ore, pentru jaful de la muzeul din Verona

Jaful a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit procurorilor italieni, la furt au participat 10 moldoveni şi trei italieni. Inspectoratul Naţional de Investigaţii din Moldova a anunţat joi că trei moldoveni au fost reţinuţi pe teritoriul ţării. Alţi şase moldoveni şi doi italieni care fac parte din grupare au fost arestaţi de procurorii din Verona.

Moldovenii reţinuţi la Chişinău au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Aceştia au mai fost condamnaţi anterior pentru diverse infracţiuni.

Jefuitorii au sustras din muzeu 17 picturi de valoare, printre care capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini.

Procurorii din Italia susţin că tablourile se află pe teritoriul Moldovei. Valoarea picturilor furate se ridică la 20 milioane de euro.

Fluxul de știri
0