Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei moldoveni reţinuţi pentru 72 de ore, pentru jaful de la muzeul din Verona

© Sputnik / Игорь Михалев / Accesați arhiva multimediaГород Верона
Город Верона - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Naţional de Investigaţii din Moldova a reţinut la Chişinău trei dintre cei nouă moldoveni care au participat la jaful din muzeul Castelvecchio din Verona.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Nouă moldoveni și doi italieni, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost reținuți, fiind suspectați de furtul a 17 tablouri din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia. Valoarea bunurilor se ridică la 20 milioane de euro. 

Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O moldoveancă, unul dintre organizatorii furtului de la muzeul din Verona

La începutul anului curent, în adresa  Inspectoratului General al Poliției și a Procuraturii Generale a parvenit o informație din partea autorităților italiene, precum că în seara zilei de 19 noiembrie 2015, mai multe persoane înarmate, au pătruns în incinta Muzeului de unde au sustras 17 tablouri.

Ulterior, poliția, în conlucrare cu Secția exercitarea urmăririi penale pe cauze excepționale a Procuraturii Generale şi reprezentanții organelor de drept din Italia, au întreprins un şir de măsuri investigative și de urmărire penală.

„În urma acestor acţiuni, trei moldoveni au fost reținuți pe teritoriul Moldovei pentru 72 de ore. Reţinerea a avut loc la Chişinău şi în alte localităţi din ţară. Alţi opt complici, printre care 6 moldoveni şi 2 italieni, au fost reţinuţi pe teritoriul Italiei. Cei trei suspecți reţinuţi în Moldova nu au un loc de muncă stabil și au fost anterior judecați pentru diverse infracţiuni”, a declarat pentru Sputnik Diana Sochircă, ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

În Moldova și în Italia au fost petrecute 20 de percheziţii în urma cărora au fost  obţinute probe pentru demonstrarea vinovăției acestora.

Fluxul de știri
0