Fost premier: situația din Ucraina este deja catastrofală

© Sputnik / Valeriy MelnikovЖительница Луганска у разрушенного дома
Жительница Луганска у разрушенного дома - Sputnik Moldova
Abonare
Ca rezultat al răsturnărilor politice neîntrerupte, a „maidanelor" și a ingerințelor externe Ucraina a pierdut mulți ani în zadar, în timp ce alte țări au mers pe calea dezvoltării, consideră fostul premier ucrainean Nicolai Azarov.

CHIȘINĂU, 17 mar — Sputnik. Fostul prim-ministru al Ucrainei Nicolai Azarov consider că economia țării nu pur și simplu se află în criză, ci a degradat în totalitate. Despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook.

Пражская весна в Чехословакии. Buncăr - Sputnik Moldova
Autorităţile se pregătesc de revolte. Verifică starea buncărelor

„În timp ce alte țări se dezvoltau, ocupau nișele lor pe piețele globale, Ucraina a fost mereu împinsă de pe calea de dezvoltare continuă pe drumul aventurilor. Iată de ce nu trebuie să ghicim când va veni catastrofa, situația este deja catastrofală", scrie Azarov.

Fostul premier a menționat că Ucraina are toate resursele necesare pentru dezvoltare, însă ea nu doar că nu a reușit să atingă indicatorii anilor 1990, dar și a mai pierdut 30% din PIB în comparație cu acea perioadă.

„Și toate acestea reprezintă rezultatul răsturnărilor politice neîntrerupte, a maidanelor, a ingerinței externe. 25 de ani nu sunt doar șterși din viață, dar și pierduți", a subliniat Azarov.

Fluxul de știri
0