Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii cer arest preventiv pentru cei care au furat din Muzeul din Verona

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГорода Мира. Верона
Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii din Chişinău cer 30 de zile de arest preventiv pentru moldovenii reţinuţi pentru furtul picturilor din Muzeul din Verona, Italia.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Procurorii din Moldova solicită 30 de zile de arest preventiv pentru moldovenii reţinuţi la Chişinău pentru jaful de la Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia.

„Şedinţa are loc în acest clipe la Judecătoria Centru din capitală”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

Город Верона - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei moldoveni reţinuţi pentru 72 de ore, pentru jaful de la muzeul din Verona

Trei din nouă moldoveni care au participat la jaf au fost reţinuţi marţi pe teritoriul Moldovei, ceilalţi şase, inclusiv doi italieni, au fost arestaţi pe teritoriul Italiei.

Jaful a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Hoţii au sustras din muzeu 17 picturi de valoare, printre care capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini.

Procurorii din Italia susţin că tablourile se află pe teritoriul Moldovei. Valoarea picturilor furate se ridică la 20 milioane de euro.

Fluxul de știri
0