Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O moldoveancă, unul dintre organizatorii furtului de la muzeul din Verona

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГорода Мира. Верона
Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanca Svetlana Pkaciuk este unul din capii care a dirijat furtul celor 17 picturi din Muzeul Castelvecchio de la Verona.

CHIŞINĂU, 17 mar – Sputnik. Unul din capii care a dirijat furtul celor 17 picturi din Muzeul Castelvecchio de la Verona este o femeie din Republica Moldova, a declarat procurorul din Verona, Mario Giulio Schinaia.

Potrivit procurorului, pe moldoveancă o cheamă Svetlana Pkaciuk şi este soţia unuia dintre atacatorii italieni, care la rândul său este fratele geamăn al paznicului muzeului, bănuit de  poliţia din Italia de complicitate la furt. 

Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre moldovenii care au participat la furtul din muzeul italian

Procurorul Gennaro Ottaviano a oferit detalii noi în dosarul furtului de la muzeu. Acesta a spus miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că în Moldova au fost arestaţi cinci cetăţeni moldoveni care au participat la furt şi cel mai probabil nu va fi necesară extrădarea lor în Italia. Aceştia vor fi judecaţi de instanţa din Moldova pentru contrabandă şi furt într-o ţară străină.

Alţi şapte suspecţi, printre care şi moldoveni, se află în închisoarea Montorio din Verona, iar astăzi, 17 martie, urmează să fie audiaţi de judecători.

Anchetatorii italieni au confirmat că operele de artă sunt ascunse în Moldova, iar ancheta continuă.

Operaţiunea de reţinere a hoţilor desfăşurată de carabinierii italieni s-a numit „Gemenii”. În cadrul investigaţiilor au fost analizate patru ore de înregistrări video şi 7 mii de apeluri telefonice efectuate între membrii grupării. Infractorii au fost reţinuţi după patru luni de la producerea furtului.

Din muzeu au fost furate 17 picturi cu o valoare totală de 20 de milioane de euro, printre care capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini.

Fluxul de știri
0