Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic: Filat e conştient, adecvat şi poate vorbi

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii de la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie au stabilit că starea de sănătate a lui Filat este bună, acesta va lua pastile în celula Penitenciarului 13.

CHIŞINĂU, 16 mar – Sputnik. După investigaţiile pe care le-a efectuat, miercuri, la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie (INN), medicii specialişti au stabilit că ex-premierul Vladimir Filat nu are nimic grav. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Lui Filat i s-ar fi întâmplat ceva groaznic în penitenciar

Departamentul Instituţiilor Penitenciare a precizat miercuri că Filat s-a lovit cu capul de uşa celulei din Penitenciarul nr.13, unde se află în arest preventiv. Deputatul a fost escortat la INN pentru un examen medical.

Şeful Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, doctorul Grigore Zapuhlîh, a declarat că investigaţiile au stabilit că lovitura primită nu este gravă, iar starea de sănătate a lui Filat se află în afara oricărui pericol.

„I-am prescris tratament, care poate fi administrat în condiţiile de detenţie. Nu este nicio necesitate ca Filat să fie spitalizat. El este conştient, adecvat şi este capabil să vorbească. Nu am observat schimbări radicale”, a declarat şeful INN.

DIP a anunţat că Filat s-a lovit la cap în timp ce s-a aplecat să arunce gunoiul.

„Din verificările efectuate, inclusiv din relatările inculpatului, reiese că în timpul evacuării gunoiului menajer din celulă, acesta a făcut o mișcare greșită și s-a lovit cu capul de marginea unei ușiţe din lemn. Ca urmare a faptului că ulterior a acuzat dureri, s-a luat decizia ca acesta să fie investigat medical”, anunţa DIP.

Fluxul de știri
0