Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cei care preparau amfetamină la domiciliu erau studenți la USM, și nu la UTM

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaКолбы
Колбы - Sputnik Moldova
Abonare
Acum câteva zile, doi studenți de la Universitatea de Stat din Moldova au fost reținuți pentru fabricarea amfetaminei într-un laborator improvizat la domiciliu. Ulterior ei au fost plasați în arest preventiv.

CHIȘINĂU, 16 mar – Sputnik. Procurorii intenționează să transmită în judecată dosarul penal intentat pe numele a doi studenți moldoveni suspectați de prepararea substanțelor narcotice și psihotrope în cantități deosebit de mari, reținuți până la expirarea termenului de arest preventiv, a declarat miercuri pentru agenția Sputnik procurorul de la Procuratura sectorului Buiucani din capitală, Dumitru Raileanu.

Наркотики - Sputnik Moldova
Societate
Şef de clinică stomatologică, consumator şi vânzător de amfetamină

Acum câteva zile, studenții de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), și nu de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), după cum se anunțase inițial, au fost reținuți pe acest caz. Potrivit datelor anchetei, studenții și-au creat un laborator propriu de preparare a drogurilor într-o casă din comuna Tohatin. În noaptea de 5 martie, ei au adus acolo componentele necesare din care urmau să obțină amfetamină. În timpul perchezițiilor, poliția a depistat retorte cu elemente chimice și acizi, vase din sticlă, cântare și pachete pentru ambalarea produsului finit. Ei intenţionau să obţină cu ajutorul acestea circa un kilogram de amfetamină. Oamenii legii au găsit de asemenea două pachete cu o cantitate mare de substanțe narcotice.

„Deocamdată nu dispunem de detalii noi. Așteptăm rezultatele câtorva expertize care au fost stabilite. Când le vom obține, vom trimite dosarul în judecată”, a spus interlocutorul. În prezent tânărul este plasat în izolator pentru 30 de zile, iar tânăra se află în arest la domiciliu pentru același termen.

„Termenul arestului preventiv nu expiră deocamdată. Însă ne propunem până la expirarea lui să trimitem dosarul în judecată. Cei doi aveau un anumit cerc de clienți, a căror identitate o stabilim acum. Intenționăm să-i tragem și pe aceștia la răspundere”, a menționat procurorul.

Conform legislației în vigoare, studenții riscă până la 7 ani privațiune de libertate.

Agenția Sputnik cere scuze colectivului Universității Tehnice a Moldovei pentru menționarea eronată a acestei instituții în publicația anterioară cu privire la acest caz.

Fluxul de știri
0