Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şef de clinică stomatologică, consumator şi vânzător de amfetamină

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au pus mâna pe membrii unei grupări criminale ce a fost calificată drept foarte periculoasă. Aceasta era specializată în contrabanda şi comercializarea substanţelor narcotice.

CHIŞINĂU, 7 mar – Sputnik. Luni ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Adrian Jovmir, a oferit detalii despre depistarea şi destructurarea unui grup criminal foarte periculos, specializat contrabanda şi punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari.

În documentarea şi reţinerea membrilor grupării au fost implicaţi poliţişti şi procurori din sectorul Botanica al capitalei, precum şi colaboratorii Brigăzii cu destinaţie specială „Fulger”.

Конопля, выращенная в частном дворе, cânepă, canabis, narcotice - Sputnik Moldova
Un ţăran, prins cu droguri în valoare de peste un milion de euro

Grupul era condus de o persoană în vârstă de 53 de ani, care asigura aducerea prin contrabandă a substanţelor narcotice şi tot el era specialist în transformarea acestora în amfetamină. Împreună cu acesta mai activau în aceeaşi grupare încă cel puţin 3 persoane, printre care şi doi medici stomatologi, unul dintre care avea propria sa clinică.

Adrian Jovmir a precizat că spre deosebire de liderul grupării, ceilalţi membri erau atât comercianţi de substanţe narcotice, precum şi consumatori.

Jovmir a mai subliniat că membrii grupării au fost reţinuţi în flagrant, în momentul în care încercau să pună în circulaţie o nouă partidă de doze de amfetamină.

Toţi au fost arestaţi, au fost anchetaţi şi şi-ar fi recunoscut implicarea în afacerea criminală respectivă.

La domiciliul şefului grupării a fost depistată o încăpere cu intrare secretă, bine camuflată, ce era utilizată în calitate de spaţiu pentru producerea amfetaminei.

Documentarea grupării se datorează în mare parte unor ofiţeri de poliţie, care au fost infiltraţi în schema respectivă şi au acţionat circa două luni sub acoperire.

Bărbaţii reţinuţi riscă de la 7 până la 15 ani de puşcărie. 

 

Fluxul de știri
0