Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: Bătrîncea nu calcă pământul românesc, cum nu-s eu popă

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
La Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană au avut loc dezbateri aprinse pe marginea proiectului de hotărâre privind componenţa grupurilor de prietenie cu parlamentele altor state.

CHIŞINĂU, 16 mar – Sputnik. Liderul liberalilor moldoveni, deputatul Mihai Ghimpu, nu a vrut nici în ruptul capului să voteze avizul pozitiv la proiectul de hotărâre a Parlamentului pentru aprobarea componenţei grupurilor de prietenie cu parlamentele altor state, pe motiv că în grupul de prietenie cu România se regăseşte şi deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, care a rupt în sala de şedinţe a legislativului de la Chişinău harta României Mari.

„Cum aşa, deputat fiind, se scoală în sala de şedinţe a Parlamentului şi rupe harta României?”, s-a revoltat Mihai Ghimpu.

Deputaţi PSRM rup harta României Mari - Sputnik Moldova
Politică
De ce socialiştii au rupt harta României Mari în Parlament

Ceilalţi membri ai comisiei i-au replicat liderului liberalilor că normele Regulamentului Parlamentului prevăd că deputaţii se înscriu în aceste grupuri în baza propriei voinţe şi că nimeni nu poate împiedica un deputat să se alăture unuia dintre aceste grupuri.

„Cum vor reacţiona cei de la Bucureşti? Nu putem admite aşa ceva!”, a mai exclamat Ghimpu.

Chiar dacă deputaţii au reiterat că cererea lui Ghimpu de excludere a lui Vlad Bătrâncea nu are suport legal, acesta nu s-a lăsat convins.

„Da ce, comisia nu poate face modificarea?”, a mai întrebat Ghimpu, la care iarăşi i s-a răspuns că ceea ce solicită el este inacceptabil.

Da n-a sî calşi el pământu românesc cum nu-s eu popî”, a ameninţat liderul liberalilor.

Totuşi, ceilalţi deputaţi au subliniat că toate obiecţiile lui Ghimpu vor fi discutate în plenul Parlamentului, însă fiecare fracţiune îşi poate înainta membrii săi în grupurile de prietenie cu parlamentele din alte state aşa cum crede de cuviinţă.

Fluxul de știri
0