Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce socialiştii au rupt harta României Mari în Parlament

© bloknotDeputaţi PSRM rup harta României Mari
Deputaţi PSRM rup harta României Mari - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii din fracţiunea parlamentară a PSRM au rupt harta României Mari în timpul şedinţei de joi a Parlamentului, în semn de protest contra unor indicaţii pe care le dă ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. La şedinţa plenară de joi, deputaţii socialişti au rupt harta României Mari în semn de protest împotriva comportamentului ministrului Educaţiei. Potrivit deputatului Vlad Bătrîncea, ministrul Corina Fusu ar fi obligat instituţiile de învăţământ din Republica Moldova să utilizeze harta României Mari în calitate de material didactic.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Societate
Fusu vrea să îmbunătăţească procedura de numire a managerilor din învăţământ

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a precizat că harta respectivă este distribuită în mod oficial în învăţământul primar gimnazial şi liceal. Aceste hărţi au fost donate de "Platforma Unionistă" şi de "Radio Datina". Ele sunt distribuite în baza unui ordin al Ministrului Educaţiei împreună cu drapelul României.

Deputaţii socialişti au mai acuzat-o pe Corina Fusu, care este membru PL, că ar impune în şcolile din ţară drapelul României, dar „şi alte elemente care nu au nimic în comun cu Republica Moldova”.

O altă acuzaţie formulată la adresa ministrului liberal al Educaţiei este şi aceea că în cadrul concursurilor de ocupare a funcţiei de manager al instituţiilor de învăţământ sunt promovaţi numai candidaţii care împărtăşesc viziunile liberalilor.

În legătură cu cele invocate, deputaţii socialişti au cerut audierea în Parlament a Corinei Fusu, dar această solicitare a fost respinsă de majoritatea deputaţilor.

Fluxul de știri
0