Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Guvernul României va acorda ajutor umanitar Moldovei

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti şi Klaus Iohannis
Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul României a luat decizia de a acorda Republicii Moldova, la carerea autorităţilor de la Chişinău, un ajutor umanitar nerambursabil. Valoarea ajutorului aprobat joi de guvernul d ela Bucureşti este de peste 16 milioane de lei româneşti.

CHIŞINĂU, 18 feb – Sputnik. Joi Guvernul României a luat decizia privind acordarea ajutorului umanitar Republicii Moldova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului român, Dan Suciu, citat de „Madiafax”, a declarat că jutorul este în valoare de 16,69 milioane lei şi constă în alimente de bază – făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, dar şi păcură pentru încălzit.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Filip nu vrea doar bani de la FMI

Aceste produse vor fi scoase din rezerva naţională a României şi vor fi transportate cu mijloacele de transport ale acestei entităţi.

Ajutorul umanitar în valoare de 16,69 milioane de lei româneşti este oferit cu titlu gratuit Republicii Moldova.

La întâlnirile recente ale preşedintelui şi premierului României cu premierul şi preşedintele Republicii Moldova conducătorii de la Bucureşti au promis că în cel mai scurt timp urmează să fie luată o decizie privind acordarea unui ajutor umanitar nerambursabil Chişinăului.

Totodată, conducerea Republicii Moldova speră să obţină din partea Guvernului României cel puţin o primă tranşă din creditul promis de 150 milioane de euro.

Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au subliniat că Republica Moldova trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, pentru ca România să ofere banii promişi. Condiţiile respective se referă la o serie de reforme în sistemul bancar şi în justiţie, dar şi elaborarea unei foi de parcurs în relaţia cu FMI.

 

Fluxul de știri
0