Program de reforme în România pentru susținerea Republicii Moldova

© Preşedinţia Republicii MoldovaDelegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România
Delegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România - Sputnik Moldova
Abonare
La Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a discutat despre necesitatea unui program de reforme pentru susținerea Republicii Moldova pe termen mediu și lung.

București, 16 mar — Sputnik. Marți, 15 martie, la Palatul Cotroceni s-a desfășurat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care a fost condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Republica Moldova pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a României

În comunicatul Administrației Prezidențiale de menționează că printre alte subiecte de interes național, oficialii români au discutat despre perspectivele evoluției situației politice din Republica Moldova. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că statul român trebuie să fie elaborat un program de reforme care să susțină pe termen lung și mediu Chișinăul.

„S-a desprins ideea că se impune aplicarea credibilă și sustenabilă a unui program de reforme care să susțină Republica Moldova pe termen mediu și lung, atât în planul evoluțiilor interne, cât și în cel al relației cu România", se precizează în comunicat.

De asemenea, în cadrul ședinței CSAT au mai fost abordate probleme ce țin de procesul de restructurare și modernizare a Armatei României, ca parte a Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei până în anul 2027.

Consiliul a analizat fenomenul migrației ilegale la nivel european, combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier național, dar și impactul evoluțiilor din Balcanii de Vest, pe fondul riscurilor de securitate actuale, asupra politicii externe și securității României. În comunicatul Administrației Prezidențiale se menționează că interesul prioritar al României vizează includerea arealului Balcanilor de Vest într-o viziune de ansamblu asupra Europei de Est, care să potențeze relevanța strategică a României, la intersecția spațiilor carpatic, dunărean, balcanic și pontic.

 

Fluxul de știri
0