Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sănătatea lui Filat a blocat justiţia

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de sănătate a lui Vlad Filat nu s-a ameliorat peste noapte. Acesta a cerut o nouă amânare a şedinţei de judecată.

CHIŞINĂU, 16 mar – Sputnik. Procurorul Adriana Beţişoir a anunţat jurnaliştii că miercuri a mai avut loc o tentativă de a avansa în procesul de examinare în fond a dosarului Filat, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza stării de sănătate a inculpatului, invocată de avocatul acestuia.

„Am încercat să examinăm cauza în fond, dar şedinţa a fost din nou amânată. Motivul este că investigaţia medicală solicitată ieri de inculpat nu a fost efectuată, urmând ca aceasta să fie efectuată astăzi”, a declarat procurorul.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Lui Filat i s-ar fi întâmplat ceva groaznic în penitenciar

Totodată, instanţa a luat o decizie pozitivă privind sesizarea Curţii Constituţionale în baza excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii lui Vlad Filat, a mai comunicat procurorul. Mai târziu, avocatul politicianului a calificat decizia de sesizare a CCM drept o victorie a apărării. Pe de altă parte, Igor Popa şi-a exprimat nedumerirea vizavi de decizia judecăţii de a continua examinarea fondului cauzei penale contra lui Vlad Filat în paralel cu derularea procesului la Curtea Constituţională.

Joi, fostul premier Vlad Filat urmează să fie adus din nou în faţa instanţei.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat marţi, în timpul şedinţei de judecată, că se simte rău şi că ar avea nevoie de o investigaţie medicală. Examinarea fondului cazului a fost amânată pentru miercuri la solicitarea avocaţilor lui Vlad Filat.

Fluxul de știri
0